Wat is een coverband?

De coverband is een groep muzikanten die bekende nummers speelt. Deze nummers worden covers genoemd. Ze spelen dus geen eigen werken of zelfgeschreven liedjes. Dit maakt coverbands zeer geschikt voor feesten.

De bijeenkomsten en locaties waar coverbands gewoonlijk optreden, zijn onder meer bruiloften, bedrijfsfeesten, verjaardagen, personeelsbijeenkomsten en muziekbars of strandbars. Maar natuurlijk ook op braderieën, dorpsfeesten of tentenfeesten.

De nummers in het repertoire van de coverband behoren tot verschillende genres en komen uit verschillende tijdperken. Deze tijdperken worden vaak de jaren 60’s, 70’s, 80’s, 90’s, 00’s of 10’s genoemd. Natuurlijk verwijzen deze termen naar de decennia waarin deze nummers werden gemaakt en populair waren.

Het grote voordeel van dit soort bands is dat ze een zeer breed repertoire hebben. Deze band speelt dan ook muziek voor mensen van alle leeftijden en past bij ieders smaak. Dit is het tegenovergestelde van de tributeband. Dit soort bands spelen alleen de nummers van één artiest of band.

Natuurlijk zijn er veel verschillende coverbands. Je hebt een rock coverband, ze spelen voornamelijk rockcover. Natuurlijk zijn er ook soulmuziek of top 40 coverbands. Deze namen vertellen je meteen wat voor repertoire deze coverbands hebben.

Coverbands zijn door hun brede repertoire erg populair op bruiloften en bedrijfsfeesten. Aangezien meestal gasten van alle leeftijden naar dergelijke feesten gaan, moet de band muziek kunnen spelen voor mensen van alle leeftijden.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *