Nieuws uit de wereld van orgel en kerkmuziek

Volg het nieuws ook op:

17 november masterclass Arjan Versluis - Orgelmuseum

Arjan Versluis Arjan Versluis Foto: website Arjan Versluis

Zaterdagmiddag 17 november zal Arjan Versluis een masterclass in het Elburgse orgelmuseum geven over de Noord-Duitse barok. Bij de masterclasses in het museum wordt steeds één onderwerp uit de orgel- of muziekgeschiedenis diepgravend behandeld door een deskundige, omlijst door beelden en/of muziekfragmenten die samen worden beluisterd en door de deskundige van commentaar worden voorzien.
De Noord-Duitse barok was een periode van ongekende bloei in de orgelbouw en de compositiekunst. Daarbij is er een link met onder meer het Lutherse kerklied en de bloei van de Hanzesteden. Wie kent niet componistennamen als Buxtehude, Bruhns en Scheidemann?
Arjan Versluis studeerde aan het Rotterdamse Conservatorium. Hij haalde daarbij diploma’s voor Uitvoerend Musicus, Docerend Musicus en kerkmuziek. Sinds 1996 is hij kerkorganist, momenteel van de Hervormde Gemeente binnen de PKN te Sliedrecht. In die hoedanigheid bespeelt hij de orgels van de Grote Kerk en de Maranathakerk. Verder heeft hij een lespraktijk voor orgel, piano en keyboard aan de muziekschool te Hardinxveld-Giessendam. Sinds augustus 2006 is hij docent bij de cursus Kerkelijk Orgelspel van de VOGG (Ver. van Organisten van de Gereformeerde Gemeenten). In 1998 en 2002 was hij finalist van het Nationaal Orgelconcours te Leiden in de categorie Renaissance/Barok.
De toegang voor de masterclass van Arjan Versluis bedraagt € 10 per persoon. Dit bedrag kan voldaan worden bij aankomst. Belangstellenden wordt met klem verzocht zich (ruim) vooraf aan te melden, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , alternatief via 0525 68 4220 (tijdens openingstijden van het museum). Zonder aanmelding kan helaas geen toegang worden verleend.
Datum en tijd van de masterclass: zaterdagmiddag 17 november om 14.00 uur in het Nationaal Orgelmuseum in Elburg, Van Kinsbergenstraat 5 te Elburg. Inclusief een pauze met koffie/thee duurt de masterclass tot circa 16.00 uur.

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Tip de redactie

Heeft u zelf een nieuwtje? Geef het door aan onze redactie en wellicht plaatsen wij het op de website.

Tip de redactie

Activiteiten- & concertagenda

In de activiteitenagenda worden evenementen vermeld
waarover een nieuwsbericht op deze site geplaatst is.

Het aankondigen van concerten op www.hetorgel.nl kost
€ 2 per concert. Voor dat bedrag worden uw concerten opgenomen
in de agenda van de digitale KVOK-nieuwsbrief NotaBene en
de ZomerAgenda (juni t/m september).

Concerten aanmelden