Nieuws uit de wereld van orgel en kerkmuziek

Volg het nieuws ook op:

Mark Christiaanse nieuwe organist Hervormde Gemeente Kapelle

Mark Christiaanse nieuwe organist Hervormde Gemeente Kapelle Foto: Facebook

De Hervormde Gemeente van Kapelle (Zld) heeft Mark Christiaanse uit Yerseke benoemd tot organist. Hij wordt daarmee de vaste bespeler van het historische Bätz-Witte orgel.  Mark Christiaanse volgt Henk G. van Putten op die 30 jaar als organist aan de kerk verbonden is geweest.

De sollicitatieprocedure voor de nieuwe organist werd afgelopen zomer gestart. Uit een selectie kwamen drie kandidaten naar voren die werden uitgenodigd voor een gesprek en proefspel. De selectiecommissie bestond uit onder andere de sollicitatiecommissie van de Hervormde Gemeente en een externe commissie deskundigen namens de landelijke kerk. Unaniem werd de keuze gemaakt voor de 32-jarige Mark Christiaanse.

Mark Christiaanse studeerde orgel, piano en improvisatie aan het Fontys Conservatorium in Tilburg, waar hij in 2013 cum laude zijn master behaalde. Inmiddels heeft hij een praktijk opgebouwd als concert- en kerkorganist, privédocent en dirigent van het in Zeeland gevestigde symfonieorkest Convocare. De Hervormde Gemeente van Kapelle is blij dat de leiding van de kerkmuziek met zijn benoeming in professionele handen blijft.

Het afscheid van Henk G. van Putten zal plaatsvinden op de eerste adventszondag, 2 december. Belangstellenden zijn van harte welkom in de kerkdienst en aansluitend bij de receptie.

Website Mark Christiaanse

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Tip de redactie

Heeft u zelf een nieuwtje? Geef het door aan onze redactie en wellicht plaatsen wij het op de website.

Tip de redactie

Activiteiten- & concertagenda

In de activiteitenagenda worden evenementen vermeld
waarover een nieuwsbericht op deze site geplaatst is.

Het aankondigen van concerten op www.hetorgel.nl kost
€ 2 per concert. Voor dat bedrag worden uw concerten opgenomen
in de agenda van de digitale KVOK-nieuwsbrief NotaBene en
de ZomerAgenda (juni t/m september).

Concerten aanmelden