Nieuws uit de wereld van orgel en kerkmuziek

Volg het nieuws ook op:

Landelijke Orgel- en Samenzangdag in Utrechtse Jacobikerk

Utrecht, Jacobikerk, Garrels/Meere-orgel Utrecht, Jacobikerk, Garrels/Meere-orgel Foto: www.utrechtorgelland.nl

Op zaterdag 13 oktober wordt voor de zeventiende keer de jaarlijkse Landelijke Orgel- en Samenzangdag gehouden. De dag wordt georganiseerd door de VOGG (Vereniging van Organisten van de Gereformeerde Gemeenten). Dit jaar vindt de dag plaats in de Utrechtse Jacobikerk rond het Garrels/Meere-orgel met als thema ‘Psalmen door de eeuwen heen’. Traditiegetrouw verlenen twee organisten van naam hun medewerking aan deze dag. Dat zijn deze keer Gerrit Christiaan de Gier, vaste bespeler van de orgels in de Utrechtse Jacobi, en Gerard de Wit, onder meer artistiek leider van Dutch Baroque. Daarnaast wordt medewerking verleend door blokfluitiste Johanneke de Wit en Jaco van der Knijff, die recent promoveerde op het proefschrift Heilige gezangen.

Het programma van de Landelijke Orgel- en Samenzangdag bestaat uit een mix van samenzang, improvisatie en literatuurspel. Ook wordt de nieuwe VOGG-bundel gepresenteerd, dit keer met twee nog niet eerder gepubliceerde psalmbewerkingen van Nico van de Hooven (1933-1991). Daarnaast vermeldt het programma orgel plus blokfluit en vierhandig orgelspel. Ook wordt een meerstemmige zetting van Claude le Jeune (ca. 1530-1600) ingestudeerd.

Het adres van de kerk is Sint Jacobsstraat 171, 3511 BP  Utrecht. Dat is circa 10 minuten lopen van station Utrecht Centraal. Parkeren kan in Parkeergarage Geuzenveld.  Een goedkoper alternatief voor de hele dag is het P+R Transferium Westraven en dan met de tram de stad in.
De toegang voor deze dag is gratis. Het ochtendprogramma begint om 10.30 uur en het middagprogramma om 14.00 uur. Deze dag is niet alleen voor organisten maar voor iedereen die van muziek en zingen houdt. Voor kinderen is er in de pauze gelegenheid om onder begeleiding op het Garrels/Meere-orgel te spelen.

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Tip de redactie

Heeft u zelf een nieuwtje? Geef het door aan onze redactie en wellicht plaatsen wij het op de website.

Tip de redactie

Activiteiten- & concertagenda

In de activiteitenagenda worden evenementen vermeld
waarover een nieuwsbericht op deze site geplaatst is.

Het aankondigen van concerten op www.hetorgel.nl kost
€ 2 per concert. Voor dat bedrag worden uw concerten opgenomen
in de agenda van de digitale KVOK-nieuwsbrief NotaBene en
de ZomerAgenda (juni t/m september).

Concerten aanmelden