Nieuws uit de wereld van orgel en kerkmuziek

Volg het nieuws ook op:

Muzikale fietstocht rondom Elburg – 4 augustus

Muzikale fietstocht rondom Elburg – 4 augustus Foto: Nationaal Orgelmuseum Elburg

Op zaterdag 4 augustus organiseert het Orgelmuseum een muzikale fietstocht in Elburg en omgeving met organist Jos van de Kooy. Jos van de Kooy was tot voor kort stadsorganist van Haarlem en is nog steeds een veelgevraagd concertorganist.

Op zaterdagochtend 10.00 uur is het Orgelmuseum vertrekpunt voor de fietstocht. Daarna gaat het met de hele groep richting Doornspijk, waar de orgels van de Hervormde Kerk en Christelijk Gereformeerde Kerk door Jos van der Kooy bespeeld zullen worden. Op landgoed huis Schouwenburg in ’t Harde zal een concert op de vleugel verzorgd worden, en de tocht eindigt waar hij begon, in het Orgelmuseum. Hier zal Van der Kooy het Boon/Leeflang-orgel bespelen als afsluiting. De totale lengte van de tocht is ongeveer 20 kilometer.

Deelnemers wordt verzocht zich op zaterdag 4 augustus om 10.00 uur te verzamelen bij het Orgelmuseum. De kosten per persoon zijn 15 euro, een gezinskaart kost 35 euro. Bij de kosten inbegrepen zijn koffie, thee, melk tijdens de lunchpauze. U wordt wel verzocht zelf een lunchpakketje mee te nemen. Het is verplicht u van tevoren aan te melden in verband met een maximum aantal deelnemers: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Website Nationaal Orgelmuseum Elburg

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Tip de redactie

Heeft u zelf een nieuwtje? Geef het door aan onze redactie en wellicht plaatsen wij het op de website.

Tip de redactie

Activiteiten- & concertagenda

In de activiteitenagenda worden evenementen vermeld
waarover een nieuwsbericht op deze site geplaatst is.

Het aankondigen van concerten op www.hetorgel.nl kost
€ 2 per concert. Voor dat bedrag worden uw concerten opgenomen
in de agenda van de digitale KVOK-nieuwsbrief NotaBene en
de ZomerAgenda (juni t/m september).

Concerten aanmelden