Nieuws uit de wereld van orgel en kerkmuziek

Volg het nieuws ook op:

Opening Nationale Orgeldag 2018 in het Orgelpark van Amsterdam

Amsterdam, het Orgelpark Amsterdam, het Orgelpark Foto: Orgelpark \ Joyce Vanderfeesten

Op zaterdag 8 september a.s. zal voor de zeventiende maal in successie de Nationale Orgeldag worden gehouden. Overal in het land zullen orgelcommissies en organisten hun orgels op geheel eigen wijze laten zien en laten klinken. De Nationale Orgeldag valt ieder jaar samen met de Open Monumentendagen. Daardoor kunnen ‘toevallige passanten’ op een mogelijk verrassende wijze ook kennismaken met het orgel. Het orgel kan juist dan anders gepresenteerd worden dan in de gebruikelijke liturgische functie.

Activiteitenkalender
Op de website van de Nationale Orgeldag is een activiteitenkalender te vinden waarop locale orgelcommissies hun activiteit vermelden. De organiserende werkgroep van de orgeldag roept deze commissies op hun activiteiten voor de Nationale Orgeldag 2018 vorm en inhoud te geven. Hun wordt verzocht hun activiteit door te geven via www.nationaleorgeldag.nl. Op de site kunnen orgelcommissies tevens tips en suggesties lezen om het orgel onder de aandacht van een breed publiek te brengen.

Startschot
Het landelijke startschot van de Nationale Orgeldag 2018 wordt gegeven in het Orgelpark in Amsterdam. De korte orgelbespelingen op de diverse orgels worden verzorgd door de Amsterdamse organisten Gerben Gritter (organist Waalse kerk), Jacob Lekkerkerker (organist Oude kerk) en Stephan van de Wijgert (organist De Duif).
Naast een lezing zal het landelijk startschot van de Nationale Orgeldag daar gegeven worden door Loek Dijkman, die zich met zijn Stichting UTOPA inzet voor onder andere de orgelcultuur en het Orgelpark.
De mogelijkheid bestaat ‘s middags een orgelwandeling langs een aantal Amsterdamse orgels te maken. Het slotconcert wordt om 16.30 uur gegeven door de drie eerder genoemde organisten.

Meer info: www.nationaleorgeldag.nl

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Tip de redactie

Heeft u zelf een nieuwtje? Geef het door aan onze redactie en wellicht plaatsen wij het op de website.

Tip de redactie

Activiteiten- & concertagenda

In de activiteitenagenda worden evenementen vermeld
waarover een nieuwsbericht op deze site geplaatst is.

Het aankondigen van concerten op www.hetorgel.nl kost
€ 2 per concert. Voor dat bedrag worden uw concerten opgenomen
in de agenda van de digitale KVOK-nieuwsbrief NotaBene en
de ZomerAgenda (juni t/m september).

Concerten aanmelden