Nieuws uit de wereld van orgel en kerkmuziek

Volg het nieuws ook op:

Orgelfestival Eindhoven

Verschueren-orgel, Catharinakerk Eindhoven Verschueren-orgel, Catharinakerk Eindhoven Foto: www.muziekindecathrien.nl

Van vrijdag 21 september tot en met zondag 23 september aanstaande vindt onder auspiciën van Collegium Musicum Eindhoven in de Catharinakerk van Eindhoven een festival plaats rond het recent door Klais gerenoveerde Verschueren-orgel. Het uit 1936 daterende Verschueren-orgel was lange tijd het grootste orgel van Nederland. Ook het Klop-kistorgel en het vorig jaar in de kerk geplaatste zogenaamde Don Bosco-orgel (kas uit 1667) worden tijdens het festival bespeeld.

Medewerking verlenen o.a. Jan Hage (openingsconcert), Ruud Huijbregts, Geert Bierling en de Engelse organist Wayne Marshall, die het slotconcert verzorgt. Op zaterdagochtend verzorgt Jacob Lekkerkerker een voor iedereen toegankelijke workshop over de muzikale gebruiksmogelijkheden van de nieuw aangebrachte Setzer. Aansluitend zal hij een en ander demonstreren tijdens een lunchconcert. 

Op zaterdagmiddag is er een concert met muziek voor orgel en strijkers (met werken van onder anderen Haydn en Mozart) en op zaterdagavond staat er een Nacht van de Stadsorganisten gepland. Op zaterdag- en zondagmiddag zijn er activiteiten voor kinderen met het DOE-orgel van de Brabantse Orgelfederatie.

Een gedetailleerd programma (met toegangsprijzen) en aanmeldingsformulieren voor de workshop en de kinderactiviteiten zijn te vinden op www.muziekindecathrien.nl

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Tip de redactie

Heeft u zelf een nieuwtje? Geef het door aan onze redactie en wellicht plaatsen wij het op de website.

Tip de redactie

Activiteiten- & concertagenda

In de activiteitenagenda worden evenementen vermeld
waarover een nieuwsbericht op deze site geplaatst is.

Het aankondigen van concerten op www.hetorgel.nl kost
€ 2 per concert. Voor dat bedrag worden uw concerten opgenomen
in de agenda van de digitale KVOK-nieuwsbrief NotaBene en
de ZomerAgenda (juni t/m september).

Concerten aanmelden