Nieuws uit de wereld van orgel en kerkmuziek

Volg het nieuws ook op:

Deelnemers Improvisatieconcours Haarlem bekend

De tweede ronde van het Improvisatieconcours in 2016 De tweede ronde van het Improvisatieconcours in 2016 Foto: Cor van Gessel/IOH

De organisatie van het Internationaal Improvisatieconcours Haarlem ontving dit jaar een recordaantal van 26 aanmeldingen uit onder meer de Verenigde Staten, Canada, Italië, Roemenië, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, Hongarije, België en Japan. De opdracht – stuur een opname in van 5 korte improvisaties op basis van materiaal dat de Franse componist en organist Thomas Lacôte (Parijs) maakte – leverde ruim 9 uur muziek op die anoniem werd beoordeeld door een voorjury die deze keer bestond uit Jan Hage, Berry van Berkum en Gerben Mourik.
Uit de 26 inzendingen zijn de volgende zeven deelnemers gekozen:

Gabriele Agrimonti (Italië)
Alexandru Catau (Roemenië)
Lukas Grimm (Duitsland)
Christian Gross (Duitsland)
Cyril Julien (Zwitserland)
Gregor Simon (Duitsland)
Geerten van de Wetering (Nederland)

Op 22 juni aanstaande vond in het Bachfestival Dordrecht een nationale Improvisatiewedstrijd plaats. De winnaar van dit concours, Evan Bogerd uit Hasselt, is de achtste deelnemer in Haarlem.

Het Haarlemse concours vindt plaats op maandag 16 juli (19.00 uur, eerste ronde in de St.-Bavokerk), woensdag 18 juli (20.15 uur, tweede ronde in Concertgebouw Philharmonie, 6 deelnemers) en vrijdag 20 juli (20.15 uur, finale in de St.-Bavo, 3 deelnemers).
Inmiddels zijn de opdrachten voor de drie concoursrondes vastgesteld. De lijn van vernieuwingen die in 2016 in alle drie de rondes is geïntroduceerd, zal in 2018 worden voortgezet. Niet alleen de finale, maar ook de twee eerste rondes zullen opnieuw verrassende en vernieuwende opdrachten bevatten.
De jury van het concours bestaat uit Franz Danksagmüller (Duitsland), Vincent Thévenaz (Zwitserland), Guus Janssen (Nederland), Bernhard Haas (Duitsland) en Jacob Lekkerkerker (Nederland). Neil Wallace is de juryvoorzitter.

Info: www.orgelfestivalhaarlem.nl

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Tip de redactie

Heeft u zelf een nieuwtje? Geef het door aan onze redactie en wellicht plaatsen wij het op de website.

Tip de redactie

Activiteiten- & concertagenda

In de activiteitenagenda worden evenementen vermeld
waarover een nieuwsbericht op deze site geplaatst is.

Het aankondigen van concerten op www.hetorgel.nl kost
€ 2 per concert. Voor dat bedrag worden uw concerten opgenomen
in de agenda van de digitale KVOK-nieuwsbrief NotaBene en
de ZomerAgenda (juni t/m september).

Concerten aanmelden