Nieuws uit de wereld van orgel en kerkmuziek

Volg het nieuws ook op:

Jet Dubbeldam overleden

Jet Dubbeldam overleden Foto: Johan Okkema

Op dinsdag 13 maart jongstleden overleed Jet Dubbeldam, voormalig stadsorganist van Rotterdam en docent orgel aan het Rotterdams Conservatorium.

Jet Dubbeldam werd op 14 december 1930 geboren. Haar eerste orgellessen ontving ze in de tweede helft van de jaren veertig van Wim Kooij op het orgel van Rotterdamse Bergsingelkerk. Aan het Rotterdamse Conservatorium studeerde ze orgel bij Piet van den Kerkhoff en piano bij Anton van de Rosière. In 1954 studeerde zij voor beide vakken af. Van 1951 tot 1954 was ze organiste van de Lutherse Kerk in Schiedam.Daarna werd ze achtereenvolgens organiste van de volgende Rotterdamse kerken: de Gereformeerde Kerk aan de Franselaan (tot 1957), de Duitse Kerk aan de Zwarte Paardenstraat  (tot 1974), de Gereformeerde Kerk te Rotterdam (Nieuwe Oosterkerk (tot 1985), kerkzaal Atrium (tot 1987), de Ammanzaal (tot 1988) en ten slotte tot januari 2013 van de Bergsingelkerk.
Jet Dubbeldam was van 1968 tot 1996 tevens stadsorganist van Rotterdam. Ook was ze vanaf 1968 tot 1992 hoofddocente orgel aan het Rotterdams Conservatorium. Ze werd in 1958 onderscheiden met de ‘Prix d'excellence’ en de Toonkunstjubileumprijs. In maart 2013 ontving ze de Erasmusspeld vanwege haar verdiensten voor de cultuur in de stad Rotterdam.

De begrafenisdienst vindt plaats op zaterdag 24 maart (aanvang 11.00 uur) in de Bergsingelkerk te Rotterdam, waarna de teraardebestelling in besloten kring zal plaatsvinden in het familiegraf te Oosterbeek.

In het volgende nummer van Het Orgel zal een In memoriam verschijnen.

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Tip de redactie

Heeft u zelf een nieuwtje? Geef het door aan onze redactie en wellicht plaatsen wij het op de website.

Tip de redactie

Activiteiten- & concertagenda

In de activiteitenagenda worden evenementen vermeld
waarover een nieuwsbericht op deze site geplaatst is.

Het aankondigen van concerten op www.hetorgel.nl kost
€ 2 per concert. Voor dat bedrag worden uw concerten opgenomen
in de agenda van de digitale KVOK-nieuwsbrief NotaBene en
de ZomerAgenda (juni t/m september).

Concerten aanmelden