Nieuws uit de wereld van orgel en kerkmuziek

Volg het nieuws ook op:

Adriaan C. Schuurman Orgelconcours - 18 augustus

Beekes-orgel, Oude Kerk Naaldwijk Beekes-orgel, Oude Kerk Naaldwijk Foto: Maarten Rog

Op zaterdag 18 augustus wordt in de Oude Kerk te Naaldwijk voor de vijfde keer het Adriaan C. Schuurman Orgelconcours gehouden. In deze kerk staat het door Wander Beekes in 1831 gebouwde orgel met twee manualen (hoofdwerk en bovenwerk) en een in 1975 gerealiseerd vrij pedaal met drie stemmen. Verdere gegevens over het orgel kunt u vinden onder op de site www.oudekerk-naaldwijk.nl.

Deelname aan het orgelconcours is opengesteld voor amateurorganisten en studenten aan een conservatorium. De deelnemers zijn verplicht 1 werk (de keuze van het werk wordt vrijgelaten) van Adriaan C. Schuurman ten gehore te brengen. Daarnaast dienen de deelnemers één of meer werken uit de orgelliteratuur te spelen (eveneens ter vrije keuze). De maximaal toegelaten speelduur bedraagt 20 minuten.
De kandidaten worden in de gelegenheid gesteld het orgel te leren kennen. Bij de voorbereiding op het concours en op de concoursdag zelf, kunnen de deelnemers gebruik kunnen maken van aanwezige en deskundige registranten.
Er is plaats voor maximaal 15 kandidaten. Inschrijving gebeurt op volgorde van ontvangstdatum. Uiterlijk 1 juli 2018 moeten de inschrijvingsformulieren in het bezit van de organisatoren zijn.

De prestaties zullen worden beoordeeld door een vakjury, bestaande uit Gerard Bal (juryvoorzitter), Jan J. van den Berg en Wybe Kooijmans.
De uitslag van het concours wordt bekend gemaakt voorafgaande aan het ’s avonds te geven juryconcert. Iedere deelnemer zal een schriftelijke beoordeling ontvangen. Een eerste, tweede en derde prijs worden beschikbaar gesteld.
Het inschrijvingsformulier kunt u schriftelijk (zie onderstaand adres) aanvragen of via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het inschrijfgeld voor deelname aan het concours bedraagt € 30.

Verder informatie kunt u verkrijgen bij:

Cor Resseler
Burgemeester Visserwerf 23
2975 BP  Ottoland
0184-641769

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Tip de redactie

Heeft u zelf een nieuwtje? Geef het door aan onze redactie en wellicht plaatsen wij het op de website.

Tip de redactie

Activiteiten- & concertagenda

In de activiteitenagenda worden evenementen vermeld
waarover een nieuwsbericht op deze site geplaatst is.

Het aankondigen van concerten op www.hetorgel.nl kost
€ 2 per concert. Voor dat bedrag worden uw concerten opgenomen
in de agenda van de digitale KVOK-nieuwsbrief NotaBene en
de ZomerAgenda (juni t/m september).

Concerten aanmelden