Nieuws uit de wereld van orgel en kerkmuziek

Volg het nieuws ook op:

Orgelnetwerk Noord-Holland verwelkomt amateur-organisten

Alkmaar, Kapelkerk Alkmaar, Kapelkerk Foto: Jan Smelik

Op zaterdag 9 juni aanstaande geeft Stichting Orgelnetwerk Noord-Holland amateur-organisten de gelegenheid vier Müller-orgels te bespelen, drie van Christian Müller, een vierde van zijn zoon Pieter. Het betreft de volgende instrumenten:

1. Het 8 stemmen tellende kabinetorgel in de Dorpskerk van Castricum, gebouwd in 1740.
2. Het orgel van de Hervormde Kerk in Beverwijk uit 1756. Een orgel met 22 stemmen, verdeeld over twee klavieren en pedaal.
3. Het orgel van de Kapelkerk in Alkmaar uit 1762. Een orgel met 19 stemmen, verdeeld over twee klavieren. Het Pedaal is aangehangen.
4. Het vierde orgel is dat van de Evangelisch Lutherse Kerk in Alkmaar. Een instrument uit 1755, waarschijnlijk gebouwd door Pieter Müller. Het heeft 15 stemmen, verdeeld over twee klavieren en het heeft een aangehangen pedaal. Nog in oktober 2017 is dit orgel ernstig beschadigd toen inbrekers dachten in het orgel een schuilplaats te vinden om niet gesnapt te worden. Gelukkig is het orgel weer geheel hersteld.

U kunt zich aanmelden via de website van de Stichting Orgelnetwerk Noord-Holland. Bij uw aanmelding geeft u op welke orgels u wilt spelen, desgewenst met een prioriteitsvolgorde. De stichting maakt een rooster, zoveel mogelijk rekening houdend met uw voorkeuren. De speeltijd per orgel is maximaal een half uur. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen zal het speelrooster om 10.00 uur starten en uiterlijk 17.30 uur eindigen. U krijgt uiteraard tijdig het rooster toegestuurd per mail. In de kerken is deskundige begeleiding aanwezig.
Voor het spelen op één orgel betaalt u € 15, voor twee orgels € 27,50, voor drie orgels € 35, en als u 4 orgels kiest € 40.

Meer informatie www.orgelnet.nl.

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Tip de redactie

Heeft u zelf een nieuwtje? Geef het door aan onze redactie en wellicht plaatsen wij het op de website.

Tip de redactie

Activiteiten- & concertagenda

In de activiteitenagenda worden evenementen vermeld
waarover een nieuwsbericht op deze site geplaatst is.

Het aankondigen van concerten op www.hetorgel.nl kost
€ 2 per concert. Voor dat bedrag worden uw concerten opgenomen
in de agenda van de digitale KVOK-nieuwsbrief NotaBene en
de ZomerAgenda (juni t/m september).

Concerten aanmelden