Nieuws uit de wereld van orgel en kerkmuziek

Volg het nieuws ook op:

OrgelProm van Rotterdam Orgelstad

De jaarlijkse OrgelProm van Rotterdam Orgelstad, die voorgaande jaren georganiseerd in de Laurenskerk, vindt dit jaar op 17 maart plaats in De Doelen. Dit om mee te vieren dat het Doelen-orgel vijftig jaar bestaat.
De middag begint om 12.15 uur met ‘inloopmuziek’ door studenten van Codarts in de Hal van de Grote Zaal.
13.00 uur is er een Bach-concert door Geert Bierling op het grote Doelen-orgel. Over het programma: Nadat de vijftienjarige Bach de orgelvirtuoos Georg Böhm had leren kennen, kwam hij ook in contact met Reincken en Buxtehude, alle drie meesters in de kunst van het variëren. Het inspireerde Bach tot vele eigen variatiereeksen, waarbij hij alle registers opentrok, zoals in zijn Passacaglia en fuga in c en variaties op ‘Sei gegrüsset, Jesu gütig’.

Aansluitend zijn er weer activiteiten van Rotterdam Orgelstad in de hal van de Grote Zaal. Daar staan opgesteld een hauptwerk content-orgel, een kistorgel en twee Doe-orgels. Hayo Boerema, het Up There Trio, stemkunstenaar Greetje Bijma en saxofonist Alan Laurillard zullen optreden. Ook zijn er interviews met de deelnemers van ROS die ook zelf zullen optreden en iets zullen vertellen over de nieuwe orgelseries in de wijkkerken in groot-Rotterdam.

Om 15.30 uur is er een feestelijk  slotconcert in de Grote Zaal met jonge talentvolle organisten en koperblazers van Codarts. Wouter van der Wilt, docent orgel-improvisatie aan Fontys Conservatorium te Tilburg, zal improviseren over thema’s uit het publiek.

Het belooft dus een zeer boeiende middag te worden die gratis toegankelijk is. Kaartjes kunt u aanvragen via de kassa van De Doelen, tel. 010-2171717 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer informatie vindt u op www.rotterdamorgelstad.nl

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Tip de redactie

Heeft u zelf een nieuwtje? Geef het door aan onze redactie en wellicht plaatsen wij het op de website.

Tip de redactie

Activiteiten- & concertagenda

In de activiteitenagenda worden evenementen vermeld
waarover een nieuwsbericht op deze site geplaatst is.

Het aankondigen van concerten op www.hetorgel.nl kost
€ 2 per concert. Voor dat bedrag worden uw concerten opgenomen
in de agenda van de digitale KVOK-nieuwsbrief NotaBene en
de ZomerAgenda (juni t/m september).

Concerten aanmelden