Nieuws uit de wereld van orgel en kerkmuziek

Volg het nieuws ook op:

Zomer Academie in Zutphen van 4-8 juli 2018

ZUTPHEN – Van 4 tot en met 8 juli vindt er onder leiding van Johannette Zomer de tweede editie van Zomer Academie Zutphen plaats met het thema ‘Venetië aan de IJssel’. Naast Johannette Zomer zijn er 17 andere masters (docenten) uit de klassieke muziek aanwezig. Zij geven elke dag masterclasses, daarnaast kunnen bezoekers elke dag genieten van gemiddeld vier concerten per dag: lunch, high tea, avond en goedenacht concerten.

Het niveau is divers van grootmeester tot student, het aanbod divers; 25 concerten naast masterclasses, workshops en lezingen op 15 van de mooiste locaties van intiem klein tot galmend groot in Zutphen. De focus ligt vijf dagen lang op de authentieke uitvoeringspraktijk (vocaal en instrumentaal). Een unieke kans voor professionele musici, studenten en gevorderde amateurs om lessen te ontvangen van docenten die hun sporen in de muziekwereld ruimschoots verdiend hebben. De meesters van 2018 zijn onder andere Klaas Stok (orgel en koor), Lucia Swarts (cello), Franc Polman (viool), Fred Komen (fortepiano) en Siebe Henstra (klavecimbel). Nieuw dit jaar en startend voor het festival is op 3 juli de film Canaletto and the Art of Venice speciaal geprogrammeerd door Luxor Filmtheater. Voorafgaand aan het galaconcert ‘the sound of Venice’ op 6 juli is er een inleiding ‘La Serenissima: bakermat van barokmuziek’ door Huib Ramaer, verder geeft tijdens het galaconcert burgemeester Annemieke Vermeulen een korte toespraak.

Tijdens de masterclasses kan een breed publiek kennismaken met het instuderen van klassieke muziek. Degenen die geïnteresseerd zijn in de masterclasses is er een speciale masterclassdagkaart. Bezoekers voor het festival kunnen kaarten kopen voor losse concerten of passe-partout per dag (inclusief de masterclasses). Daarnaast is er een speciale aanbieding voor jongeren t/m 18 jaar.

Meer informatie via www.zomeracademiezutphen.nl. De kaartverkoop van de concerten is gestart via de website en op de festivaldagen bij Dat Bolwerck, Zaadmarkt 112 Zutphen.

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Tip de redactie

Heeft u zelf een nieuwtje? Geef het door aan onze redactie en wellicht plaatsen wij het op de website.

Tip de redactie

Activiteiten- & concertagenda

In de activiteitenagenda worden evenementen vermeld
waarover een nieuwsbericht op deze site geplaatst is.

Het aankondigen van concerten op www.hetorgel.nl kost
€ 2 per concert. Voor dat bedrag worden uw concerten opgenomen
in de agenda van de digitale KVOK-nieuwsbrief NotaBene en
de ZomerAgenda (juni t/m september).

Concerten aanmelden