Nieuws uit de wereld van orgel en kerkmuziek

Volg het nieuws ook op:

Werkweek voor Kerkmuziek – 28 juli t/m 3 augustus 2018

Denekamp, Huize Elisabeth van de zusters Franciscanessen Denekamp, Huize Elisabeth van de zusters Franciscanessen http://de.ootmarsum-dinkelland.nl

De 68ste Lutherse Werkweek voor Kerkmuziek zal worden gehouden van zaterdag 28 juli t/m vrijdag 3 augustus in Huize Elisabeth van de zusters Franciscanessen in Denekamp.
De opzet is enigszins gewijzigd in vergelijking met voorgaande jaren. Zo beginnen wij nu weer op zaterdag en werken wij direct op zondag mee aan de kerkdienst. Op dinsdag zullen zangers aanschuiven die zingen in een kleinkoor, al zijn de deelnemers van dit kleinkoor overigens ook al vanaf zaterdag welkom om de andere muziek in te studeren!
Er zullen enkele gezamenlijke repetities zijn, maar ook veel gescheiden repetities van groot en kleinkoor, meer dan tot  u toe altijd gebruikelijk is geweest. Voor de zangers die meezingen in het kleinkoor en die bij onze groep niet bekend zijn, zullen stemtesten worden afgenomen. Tijdens de slotuitvoering op vrijdag 3 augustus in de Dorpskerk in Wilp zal dubbelkorige muziek worden uitgevoerd door groot koor en kleinkoor, voor kleinkoor apart, solisten en enkele instrumentalisten. Zo zal muziek van o.a. Heinrich Schütz, Samuel Scheidt, Matthias Weckmann, Dieterich  Buxtehude en Johann Seb. Bach op het programma staan.

Deelnemersprijzen voor het grote koor (gehele week) zijn € 585 voor een eenpersoonskamer en € 520 voor een tweepersoonskamer.
Voor de zangers die vanaf dinsdag meezingen in het Kleinkoor € 295 (eenpersoonskamer) en € 260 (tweepersoonskamer).Voor jongeren zonder regulier inkomen € 260 (hele week) en € 130 (vanaf dinsdag).

Nadere informatie op onze website www.luthersewerkgroepkerkmuziek.nl of bij Ineke van der Veen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Tip de redactie

Heeft u zelf een nieuwtje? Geef het door aan onze redactie en wellicht plaatsen wij het op de website.

Tip de redactie

Activiteiten- & concertagenda

In de activiteitenagenda worden evenementen vermeld
waarover een nieuwsbericht op deze site geplaatst is.

Het aankondigen van concerten op www.hetorgel.nl kost
€ 2 per concert. Voor dat bedrag worden uw concerten opgenomen
in de agenda van de digitale KVOK-nieuwsbrief NotaBene en
de ZomerAgenda (juni t/m september).

Concerten aanmelden