Nieuws uit de wereld van orgel en kerkmuziek

Volg het nieuws ook op:

Themamiddag 'lichte muziek in liturgie'

St.-Franciscuskerk te Wolvega St.-Franciscuskerk te Wolvega Foto: Wikipedia

Op zaterdag 10 maart wordt in St.-Franciscuskerk te Wolvega een themamiddag ‘lichte muziek in de kerk’ gehouden. Aan deze middag wordt meegewerkt door Johan Klein Nibbelink, kerkmusicus en pop-cantor van de protestantse gemeente Winterswijk en het Koor Spirit of Joy (r.k.-parochie Wolvega) o.l.v. Ulbe Tjallingii.

Het doel van de studiemiddag is leren hoe je op een zinvolle manier lichte muziek kunt integreren in vieringen, en hoe je de kwaliteit van lichte muziek in vieringen kunt verhogen. Johan Klein Nibbelink zal vertellen over zijn werk als pop-cantor en zijn vele initiatieven op het terrein van liturgie en lichte muziek. Het jongerenkoor Spirit of Joy zal de lezing muzikaal illustreren met een aantal composities die het koor regelmatig in eucharistievieringen zingt. Dirigent en theoloog Ulbe Tjallingii zal een inleiding houden over de plaats van lichte muziek in parochievieringen.

Deze kerkmuziekmiddag wordt georganiseerd door de Beraadgroep Liturgie en Kerkmuziek van de Protestantse Kerk in Fryslân.

Meer informatie kan verkregen worden bij Ulbe Tjallingii: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | 06-14859557.

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Tip de redactie

Heeft u zelf een nieuwtje? Geef het door aan onze redactie en wellicht plaatsen wij het op de website.

Tip de redactie

Activiteiten- & concertagenda

In de activiteitenagenda worden evenementen vermeld
waarover een nieuwsbericht op deze site geplaatst is.

Het aankondigen van concerten op www.hetorgel.nl kost
€ 2 per concert. Voor dat bedrag worden uw concerten opgenomen
in de agenda van de digitale KVOK-nieuwsbrief NotaBene en
de ZomerAgenda (juni t/m september).

Concerten aanmelden