Nieuws uit de wereld van orgel en kerkmuziek

Volg het nieuws ook op:

Schola Liturgica uit Leeuwarden - 25 jaar

Schola Liturgica uit Leeuwarden Schola Liturgica uit Leeuwarden Foto: Schola Liturgica

Op zondag 11 juni 2017 viert de Schola Liturgica uit Leeuwarden haar vijftwintigjarig jubileum met een Festal Evensong in de Grote of Jacobijnerkerk. Uitgevoerd worden werken van onder anderen Brian Kelly, Charles Wood en Ralph Vaughan Williams.

De viering begint om 17.00 uur. Toegang is uiteraard vrij met een collecte bij de uitgang.

Schola Liturgica
De Schola begon vijfentwintig jaar geleden met een koorreis naar de intieme oude kathedraal van Brecon in Wales. Een jaar lang was er iedere week stevig gerepeteerd op onberijmde psalmen, Magnificats, Nunc Dimittissen, anthems, allemaal in het Engels. Het koor zong een paar evensongs in een echte anglicaanse kathedraal!

In de afgelopen jaren is Schola Liturgica uitgegroeid tot een organisatie die niet alleen korenreizen naar Engeland organiseert, maar ook kathedrale koren naar Nederland haalt voor tournees. De Schola organiseert ook workshops over anglicaanse muziek en liturgie. Vanuit Nederland, maar ook vanuit Duitsland, Belgie en zelfs Engeland weten liefhebbers de Schola te vinden.
Bijna alle Engelse kathedralen van minder bekende tot de beroemdste, zoals Westminster Abbey en St.-Pauls, zijn meermaals bezocht. Ook in Wales en Noord-Ierland zijn de projectkoren geweest. In de komende jaren zullen meerdere projecten worden aangeboden. Er zijn bijvoorbeeld contacten met Edinburgh, Schotland om ook daar te komen zingen. Dit jaar maakt de Schola Liturgica de honderdste koorreis!

Maandelijkse evensong
De Schola verzorgt Choral Evensongs in de Grote of Jacobijner Kerk Leeuwarden op de tweede zondag van de maand, ’s middags om 17 uur. Lectoren uit de wijkgemeenten van de Grote Kerk verzorgen de lezingen en gebeden. Vaste organist is Theo Jellema. De koren van de Schola Liturgica staan vanaf het begin in 1992 al onder leiding van Geke en Sjouke Bruining.

Website Schola Liturgica

 

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Tip de redactie

Heeft u zelf een nieuwtje? Geef het door aan onze redactie en wellicht plaatsen wij het op de website.

Tip de redactie

Activiteiten- & concertagenda

In de activiteitenagenda worden evenementen vermeld
waarover een nieuwsbericht op deze site geplaatst is.

Het aankondigen van concerten op www.hetorgel.nl kost
€ 2 per concert. Voor dat bedrag worden uw concerten opgenomen
in de agenda van de digitale KVOK-nieuwsbrief NotaBene en
de ZomerAgenda (juni t/m september).

Concerten aanmelden